Viktig information med anledning av Corona/Covid-19

Här kan du läsa mer om den pågående smittan och hur det påverkar oss och er som kund.

Läs mer...

Transportören AB lanserar GrönFrakt™

Nu har man som kund hos Transportören möjlighet att bidra till att rädda värdefull regnskog i Ecuador. Vid beställning av transport kan man nämligen välja tjänsten GrönFrakt™ som innebär att man betalar 10 kronor extra som oavkortat går till föreningen Rädda Regnskog. Transportören skjuter till ytterligare 5 kronor per transport.

– Tanken med klimatbidraget är att vi tillsammans med våra kunder ska dra vårt strå till stacken för att kompensera för de utsläpp av koldioxid som leveransen medför, säger Christina Björklund-Niklasson, Miljö- & Kvalitetsansvarig på Transportören.
Transportören har för ändamålet registrerat begreppet GrönFrakt™, och den totala summan av 15 kronor per kompenserad transport går oavkortat till föreningen Rädda Regnskog och deras arbete för att skydda värdefull regnskog i Ecuador och Colombia. Med denna summa kan hela 15 kvm skog skyddas.
– Avverkningen av regnskog orsakar cirka 20 procent av världens utsläpp av växthusgas, varför vi ser det som en viktig åtgärd för att motverka klimatförändringar, säger Christina.

Föreningen Rädda Regnskog är en ideell förening som arbetar för att skydda tropisk regnskog i Ecuador och Colombia. Arbetet genomförs i nära samarbete med samarbetspartners och lokalbefolkning i skogens närhet. Föreningen har en mycket liten administration som sköts av frivilliga krafter, vilket gör att en stor del av gåvorna och bidragen går direkt till de projekt de valt att stödja.

Transportören har tillsammans med sina leverantörer tagit fram underlag för hur stort utsläpp av koldioxid (CO2) som en genomsnittlig pall-leverans genererar. Beräkningen baseras på genomsnittssträckan som bilarna kör för respektive order. En leverans av en pall genererar i genomsnitt ett utsläpp om ca 6 kg CO2.
Det är mycket svårt att beräkna hur mycket en viss skogsareal motsvarar i form av koldioxid. Därför har vi valt att jämföra med vad motsvarande mängd koldioxid skulle kosta att kompensera för i form av utsläppsrätter.
En utsläppsrätt motsvarar ett ton fossil koldioxid och dess pris fluktuerar efter tillgång och efterfrågan. För privatpersoner kostar det ca 275 kronor att köpa en utsläppsrätt. Genom att köpa utsläppsrätter för att kompensera för en leverans av en pall skulle det därmed kosta ca 1,7 kr (0,292 ton x 275 kr / 48 ppl).
Då en order kan bestå av allt från ett paket till tiotals pallar har vi valt att fastställa klimatkompensationsavgiften till 10 kronor per order, oavsett antal pallar och till detta lägger vi ytterligare 5 kronor. Det är lika bra att ta i när pengarna går till en bra sak, menar vi på Transportören!
Bokar man sin order som GrönFrakt™ så redovisas det på fakturan, och på Transportörens hemsida går det att följa hur mycket som totalt tillfaller föreningen Rädda Regnskog genom GrönFrakt™.

Vill du veta mer?

Christina Björklund Nicklasson
Göteborg (HK)
Miljö- & kvalitetsansvarig, Administration
christina.bjorklund [at] transportoren.se
031-705 07 74
Läs mer

Intressen: Umgås med min härliga familj och alla goa vänner.
Favoritmat: Hemlagad mat med ett gott glas vin….gärna franskt :-)
Ålder: 60-talist.
Född: I Lidköping "mitt i värla".
Annat: Har jobbat på Transportören sedan 1995 och jobbar bl.a. med att se till att våra kunder och åkare är nöjda och glada.

Nyheter

Nyhetsarkiv
2020/03/02

Från och med 2 mars 2020 så gäller nytt postnummer på huvudkontoret i Göteborg - vi säger adjö till 417 49 som tjänat oss väl!

2019/09/12

Kom förbi vår monter (K:03) och prata transport- & logistik med oss - vi står för fika och trevligt sällskap!

2019/06/10

Den 5 Juni 2019 förvärvade Transportören samtliga aktier i L&L Distribution och etablerar sig därmed i Jönköping.

2019/01/23

Den 6-7 februari ställer vi ut på Logistics & Distribution på Malmömässan!

2018/12/05

Nu byter vi vårt bolagsnamn från "Transportören i Göteborg AB" till... "Transportören AB" kort och gott!

2018/02/20

Denna vecka driftsätter vi en helt ny version av vår webportal!

2017/10/17

För en månad sen började vi rekrytera 2 personer till vårt kontor i Göteborg.

2017/09/13

Vi växer så det knakar, och då är det viktigt att att rekrytera för att bibehålla och förbättra vår service!

2017/04/11

Vi vill bara passa på att önska alla våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och kollegor en riktigt underbar påsk!