Hoppa till huvudinnehåll

Transportören etablerar sig i Jönköping genom förvärv av L&L Distribution i Jönköping AB

måndag 10 juni 2019 - 11:29

Den 5 Juni 2019 förvärvade Transportören samtliga aktier i L&L Distribution och etablerar sig därmed i Jönköping.

Med egen crossdocking-terminal och 20-talet distributionsbilar i regionen så kommer L&L – numer  Transportörens kontor i Jönköping – att fortsätta sitt arbete med regional distribution, men framöver även satsa på fjärrtrafik till och från Jönköpingsregionen.

"Vi på L&L har sedan en tid tillbaka haft viljan att utvecklas till något större och med bredare utbud. Med Transportören som ägare ingår vi nu i en organisation som på allvar kan sätta igång fjärrtrafiker över hela landet med Jönköping som bas – något vi tror är efterlängtat bland både Transportörens och L&L:s befintliga kunder." säger Magnus Löfgren på L&L Distribution."

Transportören har under många år haft ett nära samarbete med L&L som underleverantör i regionen, och ser på L&L som en mycket kompetent och väl ansedd aktör som passar perfekt in i Transportörens verksamhet och företagskultur.

”Vår vision är inte bara att stärka Transportörens position i Jönköping, utan att satsa på att bygga upp ett större fjärrtrafiknät som täcker hela Sverige och Europa från Jönköping. L&L har med centralt belägen terminal och pålitliga medarbetare varit ett självklart val för många traileroperatörer och speditörer som behövt hjälp med utkörningar i Jönköpings, Västergötland, Östergötland och Kronobergslän. Framledes kommer samma terminal kunna ombesörja vidaretransport till hela landet!” säger Niclas Berndtson, VD på Transportören AB."

Befintliga avtal och åtaganden löper på likt tidigare, men övertas av Transportören när verksamheterna under hösten integreras.
Med anledning av förvärvet rekryterar bolaget aktivt trafikledare för fjärrtransporter. Om du vill söka tjänsten, hör av dig till Daniel Edelberg eller sök tjänsten direkt på LinkedIn.

Vill du veta mer?

niclas-berndtson

Niclas Berndtson

Göteborg (HK) VD

niclas [dot] berndtson [at] transportoren [dot] se 031-705 07 71
magnus-lofgren

Magnus Löfgren

Jönköping Administration, Försäljning

magnus [dot] lofgren [at] transportoren [dot] se 036-18 13 94

Senaste nytt