Hoppa till huvudinnehåll

Knauf Insulation låter Transportören AB sköta distributionen i Sverige

torsdag 7 januari 2016 - 11:36
knauf_combo

Sedan augusti 2015 har Transportören AB haft den stora glädjen att ombesörja distribution av omfattande volymer inom Sverige för Knauf Insulation AB - ett bolag med kraftig tillväxt på den svenska marknaden.

”För Knauf Insulation AB har samarbetet med Transportören AB inneburit vi sluppit hantera mycket av den operativa logistiken för att istället kunna fokusera på mer strategiska logistikfrågor, försäljningsarbete samt support och förädling av våra kärnverksamheter i Sverige” säger Fredrik Barbosa, Nordic Operations Manager på Knauf Insulation AB

Från Knauf Insulation AB:s nya och större lager i Stockholm har Transportören AB bland annat fått ansvar att ombesörja distribution av varor till byggbutiker, byggarbetsplatser och slutkunder - men också transport- & lageradministration såsom transportdokumentation, kontroll och uppdatering av lagersaldon samt finansiell återrapportering direkt i Knauf:s affärssystem.

Med flytten av sitt lager från Göteborg till Stockholm har Knauf fått större kapacitet samt förkortat ledtiderna och ytterligare ökat servicen till sina kunder. Dessutom har det nya lagret kommit närmare produktionsenheterna vilket inneburit besparing på både ekonomi och miljö.

Sedan 2014 har Transportören AB satsat på att bredda sin tjänsteportfölj till att omfatta bland annat 4PL ("fjärdepartslogistik"), vilket kan beskrivas som en slags "kontrolltorn" för transport- & logistikintensiva företag.

”Att vi på Transportören AB fått detta förtroendefyllda uppdrag av Knauf Insulation AB ser vi som ytterligare ett gott tecken på att vi är rätt ute, när vi tar ett större grepp om våra kunders logistik- & transportbehov.” säger Erik Söderström, marknadsansvarig på Transportören AB

Övrigt pressmaterial hittas på vår hemsida, Pressmaterial.

Vill du veta mer?

erik-soderstrom

Erik Söderström

Göteborg (HK) Marknadschef, Försäljning

erik [dot] soderstrom [at] transportoren [dot] se 031-705 07 73

Senaste nytt